Rezistența la apă a ceasurilor de mână - NORTH EDGE

Când vine vorba de alegerea unui ceas de mână, un aspect adesea trecut cu vederea, dar extrem de important, este rezistența acestuia la apă. Aceasta este măsura abilității ceasului de a rezista la expunerea la apă și la umiditate, fără a suferi daune.

Termenul de „rezistență la apă” este utilizat în mod obișnuit în industria ceasurilor, dar este important să înțelegem că acesta nu indică de obicei că un ceas este complet impermeabil. În schimb, rezistența la apă a unui ceas este de obicei măsurată în metri (m) sau atmosfere (atm), ceea ce indică presiunea la care un ceas a fost testat în laborator.
 

Clasificarea ceasurilor în funcţie de nivelul de rezistenţă la apă

Conform standardului internațional ISO 22810 Orologie, ceasurile sunt rezistente la apă folosind următoarele criterii:

  • Ceasuri rezistente la apă 3 ATM (30 m): Acest model este proiectat pentru a rezista la contactul minim cu apa, nu se va strica de la câteva picături de ploaie sau de la câţiva stropi atunci când te speli pe mâini. Acesta este un ceas cu care probabil nu te poți spăla corect pe mâini sau să faci un duș, fără să îți fie teamă că se va strica. Dar, pentru că în unele cazuri căldura ridicată a apei de la duș poate provoca defecțiuni printre care slăbirea garniturilor, cea mai sigură opțiune este să te porți cu el la fel ca și cu un ceas fără rezistență la apă. E cel mai sigur!
  • Ceasuri rezistente la apă IP68: Indică faptul că dispozitivul este protejat eficient împotriva scufundării în apă la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute. Reține faptul că toate testele care au permis certificarea ceasurilor au fost făcute în apă dulce. Așadar, poate ar fi o idee bună să nu le testezi rezistența în apă sărată (la mare) sau în apă cu clor (într-o piscină). Atenție! A se va evita contactul cu apa de la duș calda, fierbinte sau sauna.
  • Ceasuri rezistente la apă 5 ATM (50 m): Un model de ceas rezistent la apa atunci când ne spălăm pe mâini sau când ne prinde o ploaie, însă nepotrivit pentru a înota cu el în mare sau piscină. Ceasul a fost testat pentru rezistenţă la o presiune de 5 ATM , echivalentul presiunii exercitate de o coloană de apă de 50 de metri cu secţiunea de 1 cm2. Atenție se va evita contactul cu apa calda, fierbinte sau sauna.
  • Ceasuri rezistente la apă 10 ATM (100 m): Este un model de ceas rezistent la apă care poate fi purtat atunci când practici sporturi acvatice de suprafaţă, înot, sărituri în apă de la platformă, surfing, snorkeling.
  • Ceasuri rezistente la apă 20 ATM (200 m): Este potrivit pentru activități maritime, scufundări de suprafaţă.
  • Ceasuri rezistente la apă >30 ATM (>300 m): Acest ceas este proiectat pentru scufundări profesionale.


Este esențial să menționăm că rezistența la apă a unui ceas poate fi afectată de timp și de utilizare. De exemplu, schimbările de temperatură pot afecta integritatea garniturilor care mențin apa departe de mecanismul ceasului. Prin urmare, este recomandat ca ceasurile rezistente la apă să fie verificate și întreținute regulat pentru a menține această rezistență.

În concluzie, rezistența la apă este un element esențial la alegerea unui ceas de mână. Este important să înțelegem ce implică această caracteristică și să ne asigurăm că alegem un ceas potrivit pentru modul nostru de viață și activitățile pe care le desfășurăm.

Suport clienti Luni - Vineri : 9 - 17

+40 759 131 942 contact@northedgewatch.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!